poniedziałek, 5 marca 2012

Sałatka z paluszkami krabowymi

Składniki:
10-15 szt.paluszków krabowych
winogrona (najlepiej bezpestkowe)
ogórek sałatkowy surowy
3-4 jajka ugotowane na twardo
1 malutki majonez (ok.1/2 szkl.)
curry
cukier

Wykonanie:
Paluszki krabowe pokroić w skośne kawałki o szerokości ok.1,5 - 2 cm. Winogrona - jeśli są małe bezpestkowe - to tylko myjemy , a jeśli nie - to kroimy na pół i usuwamy pestki. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Jajka również kroimy w dużą kostkę. Wszystko wsypujemy do miski i delikatnie mieszamy.
Sos:
Majonez łączymy z 1/3 szkl.wody , dodajemy łyżkę cukru i curry wedle uznania. Zagotować i ostudzić. Sos można zrobić dzień wcześniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz