środa, 7 marca 2012

Sałatka z awokado i wędzonego łososia

Składniki:
2 dojrzałe awokado
5 dkg wędzonego łososia
sok z połowy cytryny
150 g serka mascarpone
1/2 ząbka czosnku
1 łyżka pokruszonych pistacji lub orzeszków
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
kilka kropel sosu chilli (niekoniecznie)

Wykonanie:
Awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Czosnek posiekać, rozgnieść nożem. Łososia pokroić w kosteczkę.
Serek mascarpone wymieszać z musztardą, posiekanym czosnkiem i resztą soku z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i sosem chilli. Dodać awokado, łososia, szczypiorek i delikatnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz