Składniki:
kapusta pekińska (kilka liści)
2 małe cebule
4-5 ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa Gyros w proszku
majonez
ketchup
Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobne paseczki, wymieszać ze sporą ilością przyprawy Gyros i usmażyć w niewielkiej ilości oleju. Ostudzić. Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Jest to przepis na dwie miseczki sałatki o średnicy ok.15 cm.
Sałatkę układamy w miseczce warstwami :
- kapusta pekińska
- cienka warstwa majonezu
- cebula
- ogórki konserwowe
- mięso gyros
- znów majonez
- polewamy ketchupem
- kukurydza
- kapusta pekińska
Dobrze jest przed podaniem pozostawić sałatkę na przynajmniej godzinę w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz